Mondkapje bij Club Actief

Je hebt het vast al meegekregen: vanaf dinsdag 1 december geldt in Nederland een mondkapjesplicht in openbare ruimtes. Ook fitnesscentra worden aangemerkt als openbare ruimtes. Dat betekent dat je vanaf dinsdag a.s. een mondkapje moet dragen als je bij ons binnenkomt.

Waar wel, waar niet?
Je zet je mondkapje op, zodra je bij Club Actief op de parkeerplaats staat. Deze houd je op als je binnenstapt, in de centrale ruimte bent en naar de plek loopt waar je gaat sporten. Tijdens het sporten kun je het mondkapje afzetten.Je houdt natuurlijk wel gewoon 1,5 meter afstand van mede-sporter.

In de ontvangstruimte, onderweg naar fitnessruimte, groepsleszalen en toiletruimte heb je ALTIJD een mondkapje op.

Mondkapje en groepslessen
Neem je deel aan een groepsles? Dan houd je je mondkapje op terwijl je naar je plek loopt en tijdens het klaarleggen van je attributen (gewichten, matje etc.) Zodra je je mondkapje hebt afgezet, blijf je op je plek of bike. Aan het einde van de les draag je weer een mondkapje bij het opruimen van je spullen en het verlaten van je plek.

Mondkapje in de fitnessruimte
Je hebt je mondkapje op, als je de fitnessruimte inloopt. Tijdens het sporten hoef je geen mondkapje te dragen. Ook niet bij het wisselen van apparaat. Voor je de fitnessruimte verlaat, doe je je mondkapje weer op.

Boete
Op het niet dragen van een mondkapje staat een boete van 95 euro. Wie zich niet aan deze richtlijnen houdt, loopt dus het risico deze boete opgelegd te krijgen door een handhaver bij een controle. Graag willen wij jullie vragen je aan deze nieuwe verplichting te houden, zodat wij ons in ieder geval niet als politieagent hoeven te gaan gedragen.

Dank je wel.

Met Actieve groet,

Cor & Petra